odpravljanje
napak

Dejstvo je, da računalniki ne delujejo vedno pravilno, bolje rečeno, ne delujejo vedno tako, kot pričakujemo.

Napake, ki se dogajajo, so lahko posledica okvar (ali ste vedeli, da ima v povprečju napako eden od dvajsetih delujočih računalniških diskov na leto ?), nerodnosti uporabnika (ali se vam je kdaj zgodilo, da ste nekaj "pritisnili" in besedilo je kar izginilo ?), ali napak v kodi računalniških programov (najbrž tudi vaš računalnik vsak teden naloži kakšnih 10 novih popravkov; če jih ne, bi vas moralo skrbeti !).

Napaka ponavadi pomeni, da računalnika ali določenega programa (seveda se to vedno zgodi takrat, ko ga nujno potrebujete) ne morete uporabljati, v hujših primerih pa so lahko v nevarnosti tudi vaši dragoceni dokumenti ali podatki.

Seveda vsaka napaka ne pomeni nujno tudi katastrofe. Zlasti če imate dobre varnostne kopije, bo pravi strokovnjak (morda po zamenjavi pokvarjene komponente) hitro poskrbel za obnovitev delovanja operacijskega sistema in za dostopnost dokumentov in podatkov. In morda bo uspel rešiti dokumente celo v primeru, da varnostne kopije sploh nimate (ampak na to skrajno možnost se ni ravno pametno zanašati).

pregled sistema
nastavitve sistema
instalacija programov
odpravljanje napak
svetovanje
izobraževanje
mobilne naprave
spletne strani