instalacija
programov

Nekatere programe je res zelo enostavno instalirati, vendar to nikakor ne velja za vse. Mnoge lahko uspešno instaliramo šele, ko so za to izpolnjeni vsi potrebni predpogoji. To ponavadi pomeni, da moramo najprej instalirati in pravilno nastaviti nekatere druge programe ali programske knjižnice (na primer SQL bazo podatkov).

Predvsem pri programih neznanih avtorjev, ki jih večinoma lahko brezplačno prenesemo z interneta, pa je nujna še posebna previdnost. Mimogrede lahko poleg lastnosti, ki smo jo želeli (na primer možnost shranjevanja iz YouTube), dobimo zraven tudi skrito funkcionalnost "trojanskega konja", ki v boljšem primeru le stalno prikazuje nezaželene reklame, v slabšem pa počne dosti hujše stvari, na primer nevidno krade podatke ali vtipkana gesla. In večinoma je tako nezaželeno skrito funkcionalnost zelo težko popolnoma odstraniti.

Če niste 120% prepričani, da veste, kaj počnete, je vsekakor pametneje, da strokovnjaka najprej vprašate za nasvet, kot da kasneje, ko zaradi težav že ne morete uporabljati računalnika, čakate na njegovo pomoč.

pregled sistema
nastavitve sistema
instalacija programov
odpravljanje napak
svetovanje
izobraževanje
mobilne naprave
spletne strani