izobraževanje

Od uporabnikov seveda ne moremo pričakovati, da bi poznali vse tehnične podrobnosti delovanja računalnika, a nekaj osnovnih stvari morajo vedeti. Na primer to, da so dokumenti shranjeni na disku, ali da je potrebno računalnik ugasniti z ustreznim ukazom, ne pa tako, da mu kar izključimo električno napajanje.

Tudi z varnostnega stališča je znanje uporabnikov izredno pomembno. Nobena protivirusna zaščita ali požarna pregrada ne more zaščititi računalnika pred vsemi škodljivimi programi, če njegov uporabnik ne pozna tipičnih nevarnosti. Na primer, da ne sme zagnati vsake priponke ali klikniti na vsako povezavo v prejetem sporočilu elektronske pošte, zlasti če ga je dobil od neznanega ali sumljivega pošiljatelja.

Pri delu z računalnikom pa lahko prihranimo tudi veliko časa, če dovolj dobro poznamo programe in njihove ukaze vsaj za tiste operacije, ki jih napogosteje uporabljamo. Predvsem se izplača, da svoje prste priučimo, da lahko nekatere bližnjice na tipkovnici (na primer za ukaza kopiraj in prilepi), ki veljajo tako v operacijskem sistemu kot v večini lepo napisanih programov, uporabljamo brez razmišljanja.

pregled sistema
nastavitve sistema
instalacija programov
odpravljanje napak
svetovanje
izobraževanje
mobilne naprave
spletne strani